TEKINTSE MEG ÖN IS GYÉMÁNTSZEMES KIRAKÓ ÉS SZÁMOK SZERINTI FESTÉS TERMÉKEINKET!

Telefon: +36304822938, E-mail: info[kukac]kreativtermekek.hu

Kreatív Blog - Kreatív Termékek Webáruház

Mindenki lehet kreatív, bennem is van kreativitás?

Kreatív Termékek Webáruház
2021.08.05 16:10
Mindenki lehet kreatív, bennem is van kreativitás?

A hétköznapokban, vagy akár az internetes vásárlásokkor is gyakran találkozunk azon kifejezéssel, hogy „kreatív”, „ kreatív termékek”  „ legyen Ön is kreatív” stb.

 

A kérdés csak az, hogy bárki lehet kreatív és mindenkiben fellelhető a kreativitás?

A kreatív szó konkrét jelentése leleményes, ötletes.

A kreativitás szó szűkebb értelemben egy alkotóképesség, mikor valaki a saját képzelőerejét használva új dolgokkal, ötletekkel áll elő és azt megvalósítja, hasznos dolgokat alkot. A kreativitás, alkotókészség nem csak például tudomány területén, hanem több, többek között a művészi területen is megfigyelhető.

Az alkotókészség feltehetőleg a legtöbb gyermekben születésekor már benne van, csak az a kérdés, hogy a későbbi szocializációja során ez mennyire kerül elő-, vagy háttérbe.

 

Révén, hogy a webáruházunk kreatív termékeket értékesít, ezért ezen terület felől közelítenénk meg a kreativitást, de természetesen úgy, hogy nem mélyülünk el  a szó minden kapcsolódó fogalmában.

 

Aki ilyen jellegű termékek vásárol, majd készít el, véleményünk szerint a kreativitás, alkotókészség már benne van, hiszen saját maga kívánja megalkotni az adott terméket, például egy gyémántszemes kirakó képet, vagy számok szerinti festés képet.

Persze mondhatnánk, hogy jó-jó, az alapokat már valaki elképzelte és megvalósította előttünk, mi csak követjük az utasításokat, mondhatni befejezzük az alkotást, attól még nem lesz bennem kreativitás. Ez való igaz, de akiben semmilyen alkotókészség  nincs, az az ilyen jellegű  termékeket egyszerűen figyelmen kívül hagyja és inkább vásárol egy kész terméket. 

A mi véleményünk szerint a kreativitás a legtöbb emberben megtalálható és fejleszthető is. Nyilvánvaló, hogy a technika és tudomány több területén a kreativitás egy magasabb szintet képvisel, de kreativitást kisebb területeken és kisebb dolgokkal is elérhetünk és nem minden esetben csak a munkával kell kapcsolatba hozni.

Most nézzük meg a kreativitás tágabb értelembe vett értelmezését és azonnal szembesülhetünk azzal, hogy ez nem minden esetben egy egyedi jelenség, képesség.

A kreativitás tágabb értelemben vett értelmézese magába foglalja szeméyiségünk sajátosságait, azon képességünket, melyekkel logikus, helyes és rugalmas gondolkodással döntéseket hozunk, problémákat, feladatokat oldunk meg napi rendszerességgel. Ez a kreativitás teszi lehetővé számunkra azt, hogy különböző feladatokat, problémkat oldjunk meg, hogy a mindennapi életünkben boldogulni tudjunk. Ebből is látszik, hogy nem csak kifejezetten különleges képeségekkel érhetjük el a kreativitást, hanem azzal napi rendszerességgel találkozhatunk, csak mivel ez már számunkra egy természetes jelenség, ezért tudomást sem veszünk róla.  

Összességében nekünk az a véleményünk, hogy akiben él az alkotóképesség vágya és azokból megpróbál, vagy megvalósít dolgokat, gondolkodását ilyen irányba is kiterjeszti, illetve a napi problémáit, feladatait saját maga rugalmas gondolkodásával megoldja, benne fellelhető a kreativitás.

 

Mint nagyon sok területen, itt is a legfőbb a gondolkodás, az odafigyelés, a türelem és a precizitás.

Látható, hogy a kreativitiás személyiségünk egyik előnyös és fontos tulajdonsága, legyen szó tudományról, művészetről, vagy a mindennapi életünkről. Ezen nagyszerű képességünket érdemes folyamatosan szinten tartani, fejleszteni, amit akár olyan egyszerű, ugyanakkor látványos termékek is fejleszthetnek, mint például a gyémántszemes kirakó, vagy a számok szerinti festés képek elkészítése. 

Szerző: Kreatív Termékek Webáruház